ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ - 30/11/2006

Κατηγορία: Δελτία Τύπου

Η ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ χορήγησε τη χθεσινή ημερίδα “Ενέργεια στο Αστικό Περιβάλλον”, η οποία έλαβε χώρα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία για την αύξηση των ενεργειακών αναγκών...

ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ - 30/11/2006

Η ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ “Ενέργεια στο Αστικό Περιβάλλον”

Η ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ χορήγησε τη χθεσινή ημερίδα “Ενέργεια στο Αστικό Περιβάλλον”, η οποία έλαβε χώρα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία για την αύξηση των ενεργειακών αναγκών των κτιρίων στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις κρίσιμες συνέπειες στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρα μας αλλά και διεθνώς.

Η εταιρία ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρει στους τομείς καθαρισμού των αεραγωγών κλιματισμού –εξαερισμού στα κτίρια βοηθά αποδεδειγμένα στην εξοικονόμηση ενέργειας έως και 15%. Η συγκεκριμένη υπηρεσία της εταιρίας συντελεί αποφασιστικά στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τα κτίρια και τα οποία έθιξαν σημαντικοί ομιλητές της ημερίδας.

Η Susan Roaf καθηγήτρια του Open University, Μεγ. Βρετανία, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα μελέτης που αφορούσαν σε τρεις μεγαλουπόλεις, Las Vegas - Κuwait και Λονδίνο, τόνισε ότι τα ψηλά γυάλινα κτίρια των μεγαλουπόλεων αποτελούν μία ωρολογιακή βόμβα για τους επενδυτές αφού στο άμεσο μέλλον προβλέπεται να πέσει ραγδαία η αξία τους λόγω της ενέργειας που κατασπαταλούν για να λειτουργήσουν.

Ο καθηγητής Ματθαίος Σανταμούρης, υπεύθυνος της Ομάδα Φυσικής Κτιριακού Περιβάλλοντος, Τμήμα Φυσικής, του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “H ενεργειακή κατανάλωση του οικιακού τομέα που αφορά στη θέρμανση, τις ηλεκτρικές συσκευές και τον φωτισμό αυξήθηκε κατά 65% από το 1990 στην Ελλάδα”. Επίσης τόνισε ότι “Η ενεργειακή κατανάλωση στην Ελλάδα αυξάνεται από την έλλειψη αυστηρού ενεργειακού νομοθετικού πλαισίου, από τη ραγδαία αύξηση της χρήσης κλιματιστικού, από την βελτίωση των συνθηκών ζωής, από την αύξηση της μέση θερμοκρασίας στις πόλεις.”

Ιδιαίτερα ανησυχητικά ήταν και τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η ίδια ομάδα σε 50 κατοικίες στην Αττική στα επίπεδα Διοξειδίου του Άνθρακα, Μονοξειδίου του Άνθρακα, Οργανικών Πτητικών Ενώσεων, Αιωρούμενών Σωματιδίων 2.5 και Αιωρούμενων Σωματιδίων 10. Ο κ. Σανταμούρης επεσήμανε ότι τα κτίρια στην Ελλάδα παρουσιάζουν εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της ποιότητας του εσωτερικού αέρα. Το γεγονός αυτό έχει σημαντικές συνέπειες τόσο στην υγεία, όσο και στην παραγωγικότητα των κατοίκων. Διαπιστώνονται ήδη σημαντικά προβλήματα όπως η δραματική αύξηση του παιδικού άσθματος και των αλλεργιών.

Η βελτίωση της Ποιότητας του Εσωτερικού Αέρα αποτελεί πλέον μονόδρομο και η εταιρεία ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ προσφέρει τη λύση.

Διεύθυνση:
Κρίσσης & Αμφιτρίτης 17 - Αθήνα T.K. 113 64
Tηλ.: 210 8662338-9
Fax: 210 8662561
e-mail: info@mbmhellas.gr




Επικοινωνία